KORÁBBI KONCERTEK

PATRICIA BARBER TRIO

2016. NOVEMBER 28. – MOMKULT

A kortárs jazz egyik poétikus különutas énekesnője Patricia Barber, aki lenyűgöző előadóként és briliáns komponistaként egyaránt kitüntetett figyelmet vívott ki magának. A melodikus zenei világot sötét tónusú, misztikus alt hanggal és merész zongorajátékkal párosító művész fellépései és új lemezei világszerte eseményszámba mennek. „Smash” Patricia Barber 16. kiadott albumán saját dalai hallhatóak egy új tagokból álló zenekar kíséretében, nagyon igényesen kidolgozva, ennek anyagával érkezett első budapesti fellépésére.

VICTOR WOOTEN FEAT. DENNIS CHAMBERS AND BOB FRANCESCHINI

2016. NOVEMBER 8. – MOMKULT

Az ötszörös Grammy-díjas Victor Wooten a világ egyik legjobb basszusgitárosa, Mike Stern, Richard Bona, Marcus Miller és mások társaként is egyaránt zseniális. Dennis Chambers, Bob Franceschini társaságában lépett fel Budapesten. Egy Wooten koncert alapvetően semmi másról nem szól, csak hogy három ember fent és sokszáz lent megállás nélkül vigyorog egymásra.

JAZZ&IRODALOM

2016. OKTÓBER 17. – MOMKULT

A hazai kortárs irodalom középgenerációjának négy „nagyágyúja” Háy János, Lackfi János, Petőcz András és Zalán Tibor írásaikból válogattak és jazzmuzsikus vendégművészek közreműködésével adták elő őket. Mindannyian korábban is dolgoztak már együtt zenészekkel, akár zenés irodalmi estek, akár dalszövegek írása kapcsán. Ezen az estén érdekes, egyszeri programmal jelentkeznek majd, ahol a zene és szöveg „egymásra hangolva” és rímelve fog egy új produkciót létrehozni. Négyük különleges, magával ragadó egyénisége mindig megérinti a hallgatóságot.

ESPERANZA SPALDING PRESENTS: EMILY’S D+EVOLUTION

2016. JÚNIUS 28. – MOMKULT

Esperanza Spalding, a négyszeres Grammy díjazott zeneszerző, basszusgitáros és énekes, aki játszott már Oscar- és Nobel díjátadó gálákon, de fellépett már több alkalommal a Fehér Házban is, a kortárs jazz egyik legfényesebben ragyogó csillaga. Nem kisebb világsztárokkal állt egy színpadon és muzsikált már együtt, mint például Herbie Hancock, Stevie Wonder, vagy Prince.

GFS TRIO

2016. ÁPRILIS 23. – MOMKULT

Három nagyszerű, magával ragadó egyéniség, három látszólag különböző zenei világ, három lenyűgözően virtuóz muzsikus: Trilok Gurtu indiai ütőhangszeres, Paolo Fresu olasz trombitás és Omar Sosa kubai zongorista alkalmi együttese a lehető legélvezetesebb módon fuzionálják saját zenei világaikat, így hozva létre egy olyan lélegzetelállító produkciót.

BILLY COBHAM BAND

2016. ÁPRILIS 22. – MOMKULT

A történelem során mindössze néhány alkalommal illetek zenészeket olyan jelzővel, mint „hangszerének a mestere”. Billy Cobham ezen kevés művészek egyike. Már több mint 30 éve világklasszis dobosnak számít. A világ egyik legmeghatározóbb fúziós jazz dobosa, egy elképesztő erejű, észbontó technikájú, ugyanakkor rendkívül érzéki dobos és zeneszerző.

SBB

2016. FEBRUÁR 24. – MOMKULT

A lengyel SBB a kelet-európai progresszív rock leghíresebb, stílusalkotó együttese. A sziléziai Katowicében alakultak 1971-ben és már első nyilvános hangversenyüktől kezdve elképesztő sikereket arattak. A három kirobbanó tehetségű fiatal muzsikus az amúgy is rendkívül magas színvonalat és játékerőt képviselő lengyel zene szupergroupja, majd rövidesen Közép-Európa legjobb progresszív zenekara lett.

CSEH TAMÁS TÖRTÉNELEMKÖNYVE

2016. JANUÁR 21-22. – MOMKULT

A magyar történelem elmúlt negyven éve Cseh Tamás dalain keresztül: Cseh Tamás dalaiból összeállított kétestés koncertsorozat. Az első estén a 70-es és 80-as években keletkezett dalokból válogatva teremtettük meg a kor hangulatát. a második estén a rendszerváltás utáni évtizedek dalaival az 1990-es és 2000-es évek hangulatának bemutatására tettünk kísérletet.

OREGON

2015. NOVEMBER 9. – MOMKULT

KENNY GARRETT QUINTET

2015. NOVEMBER 2. – MOMKULT