AKTUÁLIS KONCERTEK

JOHN SCOFIELD’S
„COUNTRY FOR OLD MEN”

Feat. Vicente Archer, Sullivan Fortner, Bill Stewart

John Scofield a modern jazzgitározás meghatározó alakja, aki új projektjét jellemző öniróniával a Country For Old Men címmel látta el. Ezzel utal arra, hogy hány évtizede van a pályán és arra, hogy az amerikai country zene híres számaiból állította össze műsorát.

Hazai előzenekar: In Line

Időpont: 2017. március 24. 19.00 Helyszín: MoMKult

Jegyek 9.900 forinttól

JEGYVÁSÁRLÁS

RICHARD GALLIANO & RON CARTER

Galliano és Carter 27 évvel ezelőtt hoztak létre először közös produkciót: Panamanhattan című, Párizsban rögzített duó-albumuk óriási siker lett, kifinomultságának, eleganciájának és választékosságának köszönhetően. Azóta nagyobb zenekarokkal is dolgoztak együtt, de a példátlanul sikeres duó most újra a New York-hoz és Párizshoz kötődő első lemezük repertoárjára alapozza műsora nagy részét.

Hazai előzenekar: Vasvári String Trio

Időpont: 2017. március 25. 19.00 Helyszín: MoMKult

Jegyek 10.200 forinttól

JEGYVÁSÁRLÁS

ERIK TRUFFAZ QUARTET – DONI DONI

Három év felkészülés után új felállással és új programmal, új energiákkal érkezik ismét Magyarországra kvartettje élén a svájci származású francia csodatrombitás, Erik Truffaz, aki három évtizede ontja a varázslatos, az igényesség és a közérthetőség értékeivel egyaránt felvértezett zenéit.

Az új Erik Truffaz Quartet olyan, mint az állandóan perzsgésben lévő Ségou városa Maliban, ötletek, és benyomások, mesemondók és kézművesek, menekültek és kalandvágyók találkozóhelye és piactere.

Hazai előzenekar: Kárpáti Dódi Priváti Projekt

Időpont: 2017. március 26. 19.00 Helyszín: MoMKult

Jegyek 8.900 forinttól

MINDEN JEGY ELKELT!

MELINGO

TANGÓ BUENOS AIRESBŐL

Daniel Melingo ugyanolyan rejtélyes, mint maga a tangó. Zenéjében egyszerre szól szent és profán, hegedű, tangóharmonika, gitár, bőgő hajol az érces hang után, buja bősége, egyedisége ellenére hangzása mégis merészen puritán, mint a bordélyok egy áttáncolt éjszaka után…

Időpont: 2017. április 19. 20.00 Helyszín: MoMKult

Jegyek 6.200 forinttól

JEGYVÁSÁRLÁS

KÁRPÁTI DÓDI PRIVÁTI PROJEKT

INTERNATIONAL JAZZ DAY 2017

A Quimby rockzenekar trombitásaként és trollhangú énekeseként ismert Kárpáti Dódi és gyerekkori barátja, a nemzetközi hírű basszusgitáros Vasvári Pál 2015-ben alapították meg kortárs-dzsessz zenekarukat. Vasvári Pál halála után fia, Vasvári Márton vette át a basszusgitárt. A formáció illusztris tagja a jazz legendás alakja, Kőszegi Imre dobos is. A zene atmoszférájába Szaniszló Richárd egy pszichedelikus hangszeren, a MalletKat-on és vibrafonon fest hangszíneket.

Időpont: 2017. április 30. 20.00 Helyszín: Spinoza Színház (VII. Dob utca 15.)

Jegyár: a koncert ingyenes, de regisztrációs jegyet kell foglalni

REGISZTRÁCIÓS JEGY FOGLALÁSA

KARDOS NÉGYES

INTERNATIONAL JAZZ DAY 2017

A 2000-es évek elején aktív és a 2010-es évek hallgatása után most április 30-án a Lámpásban, vadonatúj felállásban újra debütáló KARDOS NÉGYES a zenei sokoldalúsàgáròl ismert filmszemle díjas zeneszerző/gitáros/zenetanár Kardos Dani saját zenei elképzeléseit megvalósító formáció. Kreativitás és műfaji sokszínűség jellemzi zenéjüket, amelyben az érzelmes dallamvilág igényesen párosul a jazzre jellemző játékossággal, kísérletezéssel.

Időpont: 2017. április 30. 20.00 Helyszín: Lámpás (VII. Dob utca 15.)

Jegyár: a koncert ingyenes, de regisztrációs jegyet kell foglalni

REGISZTRÁCIÓS JEGY FOGLALÁSA

CHICK COREA TRILOGY

feat. Eddie Gomez, Brian Blade

Chick Corea egy igazi zenész ikon, egy élő legenda. A 22 Grammy-díjjal rendelkező billentyűs, zeneszerző és zenekarvezető 63 jelöléssel a negyedik legtöbbször jelölt művész Grammy történetében. Otthonosan mozog különböző zenei stílusokban, legyen az akár avant-garde, bebop, jazz-rock fúzió, vagy gyermekdalok. A kamara- és szimfonikus művek is ismerős terep számára.

Budapesti koncertjén májusban a legendás bőgőssel, Eddie Gomez-zel és a híres dobossal Brian Blade-del lép fel

Időpont: 2017. május 2. 20.00 Helyszín: MoMSport

Jegyek 9.900 forinttól

JEGYVÁSÁRLÁS

BEN WILLIAMS

SOUND EFFECT

A fiatal jazzgeneráció egyik legtehetségesebb basszusgitárosa, a Washington D.C.-ben született Ben Williams saját együttese élén mutatkozik be Magyarországon, melyben vele egyívású, élvonalbeli amerikai sztárjelöltek szerepelnek.

Saját együttese, a Sound Effect élén felvett második lemeze, a Coming of Age szinte mindent képes magába ötvözni, amitől a 2010-es években egy jazzlemez figyelemre érdemes: a dúdolható, de átgondolt melódiákat, a nagy mainstream elődök tiszteletét, a hip-hop és a Rhythm and Blues ritmusokat. A szaxofon szólista Marcus Strickland ugyancsak a fiatal amerikai élvonalat képviseli, a soul-együttesekben rutint szerzett, Berklee-n végzett Alex Wintz a régóta Williams kvartettjében játszó zseniális dobossal, John Davisszel együtt pedig ellenállhatatlan groove-ról gondoskodnak.

Időpont: 2017. június 9. 20.00 Helyszín: MoMKult

Jegyek 5.800 forinttól

JEGYVÁSÁRLÁS